miercuri, 27 august 2008

iPhone iPhone iPhone...3G

Deja ma intrec ... al doilea articol intr-o singura zi ... si este vorba despre noul iPhone 3G , recent lansat in Romania, de catre Orange. Okay, foarte bine pana aici, toate frumoase... sunt client Orange de la primul apel, mai exact de aproape 6 ani, insa am cateva nemultumiri:

- Cam scumpicel, cam nerealist.

In momentul in care esti obligat sa platesti un abonament premium pentru 2 ani, plus un pret premium pentru telefon, iti cam pica moaca... un calcul simplu si ajungem la cateva sute de euro irosite clar pe abonamentul lor special. Da, stiu... include 300 minute nationale, mesaje multe, etc.... insa nu este pentru noi. Pe langa asta sa nu uitam ca Steve Jobs a stat pe scena si a zis ca iPhone nu se va lansa mai scump decat 199 dolari in niciuna din cele 70 de tari in care se lanseaza. Cu matematica elementara si o conversie , ajungem undeva in jurul a 149 de euro... dar hai, pentru ca suntem romani intelegatori si apreciem serviciile Orange, acceptam si 199 de euro. Dar 249 de euro cu abonament pe 2 ani de 39 de euro lunar ? (fara tva la abonament) E absurd.
Ce se intampla daca nu vrei abonamentul lor ? Pai oricum iti trebuie abonament, sa zicem ca il iei pe cel de 3 euro ... telefonul te va costa in exces de 400 de euro.

- Probleme cu iPhone 3G? Adevarat ?

Se pare ca da. Daca prima varianta a telefonului, care nu includea 3G sau GPS, mergea mai mult decat perfect, in varianta 2.0 a telefonului, adica iPhone 3G se pare ca exista probleme. Mai exact avem urmatoarele :

- Viteze 3G mai mici decat se poate
- Apelurile se inchid din cand in cand automat
- Multe aplicatii pur si simplu se vor crashui dintr-o data.
- Carcasa se poate crapa pur si simplu (va fi schimbata pe banii Apple dar stati in service cu telefonul)


(btw daca cineva are numele melodiei dati-mi un mail cu numele ei ,trebuie sa o am neaparat)

In orice caz, avem o reasigurare : aceste probleme nu apar in toate iPhone-urile, cica doar cam in 2%...insa sunt destule.

Acum dupa citirea acestui articol, cumparatorul de rand are o problema originala... daca telefonul pe care-l voi cumpara eu va avea probleme ? Ce fac ? Eh bine, aceste probleme sunt de fapt probleme legate de soft-ul telefonului si vor fi rezolvate prin patch-uri consecutive, ba chiar unele deja au fost rezolvate. Problema cu carcasa se pare ca sunt cazuri izolate.
Daca asta v-a raspuns la intrebare, cel mai probabil mai aveti inca una:

Dar HTC Diamond si Samsung Omnia fac practic aceleasi lucruri ca si iPhone... da aproape, desi amandoua ruleaza Windows Mobile care nu e cea mai frumoasa aventura si categoric nu e inspirata din romanele Jules Verne... insa un lucru e clar : sunt copiate dupa iPhone, ceea ce oricat ma doare sa spun... originalul este de multe ori mult mai bun.

Insa pentru un review de succes va rog trimiteti e-mailuri cu impresiile voastre asupra acestor telefoane. Ma refer la cei care deja detin aceste gadget-uri destul de scumpe pe adresa de e-mail andrei.avasi@antalexco.ro si voi posta parerile aici.

Ca un mic bonus uitati ceva ce mi-a placut:

Niciun comentariu: