miercuri, 27 august 2008

Copiii si scoala sunt infectate de branza topita GRASA

Se pare ca asta rezulta dintr-o analiza a inspectoratului scolar. Dupa spusele lor, moartea insasi era la gura copiilor de fiecare data cand acei copii nevinovati bagau in gura cate un pic de paine cu branza topita. Raportul cu pricina spune ca branza topita are o concentratie prea mare de grasime si saruri.
In consecinta, in meniul lor zilnic, copiii nu vor mai gasi branza topita cu care s-au obisnuit. Cu atat mai mult, nici macar nu vor gasi altceva in locul ei. Cel putin nu e nimic concret spus ca vor gasi ceva care sa inlocuiasca branza topita. Macar sa le dea branza topita dietetica sau branza topita facuta din soia sa nu se ingrase.

Din punctul meu de vedere , chestia cu grasimi in consumatia copiilor mici e o prostie absoluta. Lactatele pana la urma sunt sanatoase pentru copiii in crestere, daca e sa o privim din aceasta perspectiva. Daca luam masuri de acest gen atunci sa amendam si parintii lor ca dupa scoala ii duc la un KFC sa manance un pic de pui sanatos gatit. Macar sa fim corecti, nu?

Sugestii sau informatii suplimentare cu privire la BRANZA TOPITA UCIGASA puteti trimite pe adresa de e-mail andrei.avasi@antalexco.ro .

USB Gadgets

Gadgets... sau mai bine zis jucarii electronice care se "baga" la computer prin intermediul unui cablu USB. Eh, haideti sa insiram cateva exemple:

Recent am vazut, si da, chiar am vazut un prajitor de paine care era pe baza de USB. Asta este una dintre cele mai trasnite gadgeturi pe care le-am vazut si care cica sunt menite sa le iei cu tine in excursie sau sa tii pe birou langa computer. In orice caz, oricat de idioata ar fi ideea cu prajitorul de paine alimentat de la USB trebuie sa recunoastem versatilitatea USB-ului ca port multifunctional.

Alte chestii care le-am mai vazut, de exemplu Drink Cooler. Il bagi la usb , arata ca un suport de cana si iti raceste doza de suc. Personal ? Mi se pare mai util un mini frigider daca chiar vrei neaparat langa computer, unde poti indesa 20 de doze de bere care se racesc simultan.
Daca de pilda iti vin 15 prieteni si toti vor sa stea la tine in camera, etc. ? Stai cu racitorul usb sa racesti 15 doze ? Nu , evident...
Iar la rata la care eu beau o doza de suc (eu cel putin - nu incercati asta acasa, este destul de periculos - sub 2 minute) nu prea imi convine sa stau cate juma de ora pentru fiecare 2 minute de suc. Asta este la capitolul Math for Dummies.

Daca mai stiti astfel de gadget-uri "utile" pentru societate si pentru care chiar trebuie sa scoateti bani din buzunar, nu ezitati sa imi trimiteti un e-mai pe andrei.avasi@antalexco.ro

iPhone iPhone iPhone...3G

Deja ma intrec ... al doilea articol intr-o singura zi ... si este vorba despre noul iPhone 3G , recent lansat in Romania, de catre Orange. Okay, foarte bine pana aici, toate frumoase... sunt client Orange de la primul apel, mai exact de aproape 6 ani, insa am cateva nemultumiri:

- Cam scumpicel, cam nerealist.

In momentul in care esti obligat sa platesti un abonament premium pentru 2 ani, plus un pret premium pentru telefon, iti cam pica moaca... un calcul simplu si ajungem la cateva sute de euro irosite clar pe abonamentul lor special. Da, stiu... include 300 minute nationale, mesaje multe, etc.... insa nu este pentru noi. Pe langa asta sa nu uitam ca Steve Jobs a stat pe scena si a zis ca iPhone nu se va lansa mai scump decat 199 dolari in niciuna din cele 70 de tari in care se lanseaza. Cu matematica elementara si o conversie , ajungem undeva in jurul a 149 de euro... dar hai, pentru ca suntem romani intelegatori si apreciem serviciile Orange, acceptam si 199 de euro. Dar 249 de euro cu abonament pe 2 ani de 39 de euro lunar ? (fara tva la abonament) E absurd.
Ce se intampla daca nu vrei abonamentul lor ? Pai oricum iti trebuie abonament, sa zicem ca il iei pe cel de 3 euro ... telefonul te va costa in exces de 400 de euro.

- Probleme cu iPhone 3G? Adevarat ?

Se pare ca da. Daca prima varianta a telefonului, care nu includea 3G sau GPS, mergea mai mult decat perfect, in varianta 2.0 a telefonului, adica iPhone 3G se pare ca exista probleme. Mai exact avem urmatoarele :

- Viteze 3G mai mici decat se poate
- Apelurile se inchid din cand in cand automat
- Multe aplicatii pur si simplu se vor crashui dintr-o data.
- Carcasa se poate crapa pur si simplu (va fi schimbata pe banii Apple dar stati in service cu telefonul)


(btw daca cineva are numele melodiei dati-mi un mail cu numele ei ,trebuie sa o am neaparat)

In orice caz, avem o reasigurare : aceste probleme nu apar in toate iPhone-urile, cica doar cam in 2%...insa sunt destule.

Acum dupa citirea acestui articol, cumparatorul de rand are o problema originala... daca telefonul pe care-l voi cumpara eu va avea probleme ? Ce fac ? Eh bine, aceste probleme sunt de fapt probleme legate de soft-ul telefonului si vor fi rezolvate prin patch-uri consecutive, ba chiar unele deja au fost rezolvate. Problema cu carcasa se pare ca sunt cazuri izolate.
Daca asta v-a raspuns la intrebare, cel mai probabil mai aveti inca una:

Dar HTC Diamond si Samsung Omnia fac practic aceleasi lucruri ca si iPhone... da aproape, desi amandoua ruleaza Windows Mobile care nu e cea mai frumoasa aventura si categoric nu e inspirata din romanele Jules Verne... insa un lucru e clar : sunt copiate dupa iPhone, ceea ce oricat ma doare sa spun... originalul este de multe ori mult mai bun.

Insa pentru un review de succes va rog trimiteti e-mailuri cu impresiile voastre asupra acestor telefoane. Ma refer la cei care deja detin aceste gadget-uri destul de scumpe pe adresa de e-mail andrei.avasi@antalexco.ro si voi posta parerile aici.

Ca un mic bonus uitati ceva ce mi-a placut:

Diverse

Atat de mult scriu pe acest blog incat nici nu mai stiu parola si userul... dar nu e nimic. E August, mai bine zis sfarsitul lui August, prichindeii mici se duc la scoala, aia mai mari la fel cu liceul, aia si mai mari... naiba stie... unii dintre ei la munca altii la facultate, altii la ambele, incercand sa isi indeplineasca rolul cuvenit in societate fara sa primeasca mare lucru inapoi.
Haideti sa analizam putin aceasta problema eXtraordinara :

0 ani: te nasti, de multe ori fara acordul parintilor
1 an : spui primul cuvant... ori "mama" ori "tata" depinde care te-a sacait mai mult ca sa zici, pana cand in final... inevitabilul... cedezi... spui "mama" si toata lumea sare in sus, eventual cu camere video si upload pe YouTube.
3 ani: esti dus la cresa, pus printre alti copii si toti isi traiesc visele de copii.
5 ani: urmeaza gradinita, unde vei dezbate cu ceilalti menirea vietii, explorarea spatiala, masini, "ce vrei sa te faci".
6-7 ani: primul an de scoala ... este fascinant, inveti sa scrii, sa citesti ... si cam atat
10-11 ani: intri la gimnaziu... deja o dai in matematica avansata si toate asortimentele posibile de profesori: profesori care n-au chef, profesori care n-au habar, profesori carora nu le pasa dar au chef de scoala ca e motiv de stat degeaba si internet gratuit in cancelarie...
14-15 ani: liceul... primul geam spart, primele amenzi de la politie pe numele tau (deh, avantajele buletinului), primele note de 2, primele note de 1 , ultimele note de 10
18 ani: facultatea... sau munca... sau ambele... in orice caz acestea duc la :

25-65 de ani : muncesti ca boul, ca sa iti poti permite la 40 de ani sa iti cumperi o masina... nu orice masina... una ieftina eventual care consuma si putin... pentru asta vezi articolul despre logan vs alte marci.
Si porma vin fanteziile utopice: daca printr-un miracol scapi si ajungi la pensie, probabil mai ai oriunde intre 2 luni si 20 de ani de trait... asta depinde pentru ca prima estimare este pentru mediul de oras, a doua estimare este mediul sanatos de la tara, asta daca nu stai prin Mc si KFC, caz in care te situezi pe la mijloc...

Deci in concluzie avem atat de putin timp "de trait" de fapt incat sunt nevoit sa ma revolt, cu atat mai mult cu cat primii 16 ani te pregatesti sa muncesti ca boul.
Nu zic si nu am zis niciodata ca daca am sta toti cu burta la soare am fii niste oameni extraordinari... pentru ca in cazul ala nu am avea internet , nu am avea computere si nici macar nu am fi pe undeva aproape de a le descoperi. Insa poate cine stie , pe viitor va fi asa cum vedem in "I, Robot" ca muncesc robotii pentru om...who knows... mi-ar place.