vineri, 29 februarie 2008

Atestatele din scolile romanesti

Din punctul meu de vedere atestatele de informatica( de exemplu) din scolile romanesti sunt total inutile. De ce ? Haideti sa o luam de la inceput:


Atestatele de informatica au fost introduse ca un mijloc pentru elevi de a-si procura o diploma prin care sa ii fie atestate aptitudinile de informatica. Asta inseamna ca elevul nu mai trebuie sa mearga pana la un curs Cisco sau un curs ECDL pentru a-si primi atestare. Mai mult decat atat , atestatul de informatica dat de minister nu costa practic nimic.
Insa daca pana aici totul e frumos, mai departe zambetul o sa va fie sters. De ce ?
Atestatele din scolile romanesti sunt luate asa cum se ia cam totul in Romania : intr-un mod cu totul neprofesionist. Elevii stiu cu mult timp inainte de subiectele care vor fi date, primesc ajutor din partea profesorilor pentru a-si intocmi proiectul de atestat si asa mai departe. Totul pare foarte normal insa antreprenorii care cauta oameni cu certificare au aflat de acest lucru. Deci, pentru ei acest atestat nu mai are nici o valoare. Este atat de simplu.
Inainte de a fi din nou in stare sa avem niste atestate luate intr-un mod profesionist, probabil trebuie sa ne revizuim tehnicile de evaluare a elevilor. Pana atunci, mai bine nu-l dam.

Un comentariu:

Andreea Dumitrescu spunea...

primesc nu numai ajutor din partea profesorilor in intocmirea proiectului dar si la examenul de atestat propriu zis...li se da voie sa vina cu o discheta, un cd sau un stick pe care sa aiba rezolvarile de la probleme, singurul lucru pe care trebuie sa-l faca pt a obtine diploma fiind acela de a arata ca stiu sa dea copy paste. si e f reala chestia asta ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri.