sâmbătă, 5 aprilie 2008

A trecut summit-ul...

   Si asa s-a terminat si summit-ul NATO, iar deciziile sunt foarte importante :

       In primul rand, NATO se largeste cu doua state, si se va largi si cu un al treilea stat, Macedonia cand statul isi va rezolva problema numelui cu Grecia (din punctul meu de vedere sa se numeasca Makedonia si se rezolva, sau sa declare public si sa semneze un acord cu Grecia ca nu va avea niciodata pretentii la regiunea Macedonia din Grecia).
        In al doilea rand daca asta a fost tot summit-ul NATO atunci nici ca a meritat. Sa recapitulam : 
             - traficul dat complet peste cap
             - o groaza de bani cheltuiti din bugetul public pentru organizare summit-ului
             - am fost tratati ca niste potentiali teroristi pe toata durata summit-ului
             - pierdere economica destul de substantiala din cauza opririi functionarii unor firme si a celor doua aeroporturi (total sau partial).

         Si ce am primit ? Cam nimic, in mare. Iar pe langa asta in prima zi de summit nu a fost decat un mare dineu de rasfat la palatul cotroceni, in a doua zi de summit au fost cateva sedinte iar in a treia zi de summit o singura sedinta in care Putin si-a exprimat neplacerea ca scutul antiracheta ii va scoate orice avantaj in negocieri pentru ca nu va mai putea ameninta cu rachetele sale nucleare. 

    In concluzie, nu a fost nimic interesant, ziaristii inca mai confunda Bucuresti cu Budapesta (vezi reuters care este totusi o importanta sursa de stiri) si noi nu am iesit cu nimic in castig, inafara de cateva zone din bucuresti amenajate dar care vor fi date probabil uitarii si se vor reintoarce in habitatul lor natural, adica plin de boschetari, jeg si asa mai departe.

Un comentariu:

Andreea Dumitrescu spunea...

Pe mine una, ma bucura ca mai exista oameni care isi mentin verticalitatea. Orice alte comentarii sunt de prisos...bravo :)