miercuri, 27 august 2008

Diverse

Atat de mult scriu pe acest blog incat nici nu mai stiu parola si userul... dar nu e nimic. E August, mai bine zis sfarsitul lui August, prichindeii mici se duc la scoala, aia mai mari la fel cu liceul, aia si mai mari... naiba stie... unii dintre ei la munca altii la facultate, altii la ambele, incercand sa isi indeplineasca rolul cuvenit in societate fara sa primeasca mare lucru inapoi.
Haideti sa analizam putin aceasta problema eXtraordinara :

0 ani: te nasti, de multe ori fara acordul parintilor
1 an : spui primul cuvant... ori "mama" ori "tata" depinde care te-a sacait mai mult ca sa zici, pana cand in final... inevitabilul... cedezi... spui "mama" si toata lumea sare in sus, eventual cu camere video si upload pe YouTube.
3 ani: esti dus la cresa, pus printre alti copii si toti isi traiesc visele de copii.
5 ani: urmeaza gradinita, unde vei dezbate cu ceilalti menirea vietii, explorarea spatiala, masini, "ce vrei sa te faci".
6-7 ani: primul an de scoala ... este fascinant, inveti sa scrii, sa citesti ... si cam atat
10-11 ani: intri la gimnaziu... deja o dai in matematica avansata si toate asortimentele posibile de profesori: profesori care n-au chef, profesori care n-au habar, profesori carora nu le pasa dar au chef de scoala ca e motiv de stat degeaba si internet gratuit in cancelarie...
14-15 ani: liceul... primul geam spart, primele amenzi de la politie pe numele tau (deh, avantajele buletinului), primele note de 2, primele note de 1 , ultimele note de 10
18 ani: facultatea... sau munca... sau ambele... in orice caz acestea duc la :

25-65 de ani : muncesti ca boul, ca sa iti poti permite la 40 de ani sa iti cumperi o masina... nu orice masina... una ieftina eventual care consuma si putin... pentru asta vezi articolul despre logan vs alte marci.
Si porma vin fanteziile utopice: daca printr-un miracol scapi si ajungi la pensie, probabil mai ai oriunde intre 2 luni si 20 de ani de trait... asta depinde pentru ca prima estimare este pentru mediul de oras, a doua estimare este mediul sanatos de la tara, asta daca nu stai prin Mc si KFC, caz in care te situezi pe la mijloc...

Deci in concluzie avem atat de putin timp "de trait" de fapt incat sunt nevoit sa ma revolt, cu atat mai mult cu cat primii 16 ani te pregatesti sa muncesti ca boul.
Nu zic si nu am zis niciodata ca daca am sta toti cu burta la soare am fii niste oameni extraordinari... pentru ca in cazul ala nu am avea internet , nu am avea computere si nici macar nu am fi pe undeva aproape de a le descoperi. Insa poate cine stie , pe viitor va fi asa cum vedem in "I, Robot" ca muncesc robotii pentru om...who knows... mi-ar place.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi plac articolele. In loc de comentariu pentru acesta, pentru ca si pe mine m-a interesat mult subiectul si in mod sigur si pe multi altii, exista "Le droit a la paresse" scris de Paul Lafargue din 1880 !