miercuri, 27 august 2008

Copiii si scoala sunt infectate de branza topita GRASA

Se pare ca asta rezulta dintr-o analiza a inspectoratului scolar. Dupa spusele lor, moartea insasi era la gura copiilor de fiecare data cand acei copii nevinovati bagau in gura cate un pic de paine cu branza topita. Raportul cu pricina spune ca branza topita are o concentratie prea mare de grasime si saruri.
In consecinta, in meniul lor zilnic, copiii nu vor mai gasi branza topita cu care s-au obisnuit. Cu atat mai mult, nici macar nu vor gasi altceva in locul ei. Cel putin nu e nimic concret spus ca vor gasi ceva care sa inlocuiasca branza topita. Macar sa le dea branza topita dietetica sau branza topita facuta din soia sa nu se ingrase.

Din punctul meu de vedere , chestia cu grasimi in consumatia copiilor mici e o prostie absoluta. Lactatele pana la urma sunt sanatoase pentru copiii in crestere, daca e sa o privim din aceasta perspectiva. Daca luam masuri de acest gen atunci sa amendam si parintii lor ca dupa scoala ii duc la un KFC sa manance un pic de pui sanatos gatit. Macar sa fim corecti, nu?

Sugestii sau informatii suplimentare cu privire la BRANZA TOPITA UCIGASA puteti trimite pe adresa de e-mail andrei.avasi@antalexco.ro .

Un comentariu:

Andreea Dumitrescu spunea...

Nu stiu exact cat de reala e preocuparea asta pt sanatatea copiilor, vezi scandalul "branza topita".
Faptul ca politicienii si-au propus ca portia pt un copil sa nu depaseasca aproximativ 1 leu, pe mine ma cam pune pe ganduri. Bine, nici nu sunt foarte la curent cu portiile pe care le primesc, cat de mare e cornul, cat de mult lapte deci s-ar putea sa gresesc dar totusi...parca chestiile naturale tind sa fie mai scumpicele.
Insa, ca o paranteza, eu nu le-as da nici lapte, nici corn, nici miere, nici nimic. Programul nu-si va atinge niciodata scopul si anume sa obisnuiasca copiii cu o alimentatie sanatoasa. Ca noi toti, de altfel, daca nu, chiar mai mult, sunt mult mai atrasi de chestiile colorate, cu fel si fel de arome, glazuri si mai stiu ce alte minuni. Si, din moment ce nu ne garanteaza nimeni ca si acasa exista un program similar ca si concept celui cu cornul si laptele iar copilul va primi danette, danonino etc…nu am rezolvat nimic.