vineri, 10 iunie 2011

Banalul leagan, patentat deja

    Patentul (si nu ma refer la patentul unealta) este o metoda de a te asigura ca daca ai o idee inovativa, ea ramane a ta. Evident poti profita de pe urma acestui lucru. Daca sa zicem inventezi masina care merge pe branza topita, depui patentul, este acceptat (daca nu mai exista deja un astfel de patent) si numai tu ai voie sa construiesti o astfel de masina pentru urmatoarea perioada de timp (e vorba de cativa ani dupa care trebuie sa reinnoiesti patentul platind o taxa). Daca altcineva vrea sa construiasca masina ce merge pe branza topita, acea persoana trebuie sa-ti plateasca tie pentru o licenta.
    Evident, printre sutele de mii de idei inovatoare, sunt si idei absolut IDIOATE. Dar nicio idee idioata nu poate tine o lumanare aceluia care patenteaza ceva deja in folosinta de mii de ani.
   Dupa cum spune si titlul, cineva a patentat LEAGANUL. Si asta inca din 2000 (a fost acceptat oficial in 2002). Nu vorbim de o inovatie in domeniul leaganului, cum s-au mai patentat si alte idei (Air Jumper pentru bebei vine in minte, dar nici aia nu e inovatie), ci pur si simplu, un scaun de lemn legat prin doua franghii sau lanturi de o creanga de copac.
    Daca va ganditi ca trebuie totusi sa aibe ceva nou pentru a fi acceptat, aveti partial dreptate. Leaganul este pentru leganare LATERALA in loc de obisnuitul fata-spate. Este absolut magnifica ideea. Hai sa ne leganam lateral in loc sa ne leganam normal, folosindu-ne de forta din maini. Cu siguranta pentru toti copilasii de 5 ani care vor sa se dea in leagan, este mai usor decat sa-si balanseze picioarele, ca la acea varsta se stie ca ei sunt foarte sfortosi.

    The standard method of swinging on a swing is defined by oscillatory motion of the swing and the user along an axis that is substantially perpendicular to the axis of the tree branch from which the swing is suspended. This "forward and back" movement has been known for generations, and is illustrated in FIG. 1. In contrast to the conventional method of swinging, the present inventor has discovered that much greater satisfaction can be obtained by alternately pulling on one chain to move the swing and the user toward that side, and then pulling on the other chain to move the swing and the user toward that side. This side-to-side oscillatory motion of the swing and the user is thus along an axis that is substantially parallel to the axis of the tree branch from which the swing is suspended, and is illustrated in FIG. 2. 

    Ca sa vedeti cacarea lumii cu figura lui, va invit sa va delectati ochii cu urmatoarea "schema":

     Dupa cum puteti observa cu proprii vostri ochi, nu e niciun dubiu ca nimeni nu s-a mai gandit pana acum la asa ceva, si deci de la sine se intelege ca este o INOVATIE. Daca doriti sa va delectati asupra acestui patent uitati un link de la biroul de patente american:

     
      Mare grija deci cand va construiti un leagan in curte, sa nu trageti de lant pentru a va legana pe laterala, e o "miscare" patentata.

Niciun comentariu: