luni, 6 iunie 2011

A trecut si WWDC 2011 - NU VEDEM IPHONE 5

Sunt foarte dezamagit. Sincer, sunt dezamagit. Speram la iPhone 6 pentru toamna viitoare. Dar cred ca nu au reusit sa-i dea de cap cu dual core-ul pe un telefon. Ar fi o lovitura impotriva lor sa reuseasca HTC sau stiu io ce alta firma iubitoare de Android.

Pai si daca niciun telefon, atunci ce au prezentat ? Pai au prezentat trei chestii mari si late :

1. OS X Lion - o sa ma concentrez foarte putin pe imbunatatiri - sunt unele chestii precum full screen apps (in sfarsit trecerea de la ferestre la full screen apps, ca pe telefon). Toate aplicatiile acuma sunt intr-un singur director, si deja lansatul Mac App Store, care cred ca e ceva extrem de bine venit, mai ales pe Mac, unde aplicatiile nu sunt asa peste tot.
Numele insa are implicatii mult mai mari. Nu este ales la intamplare. Apple a inceput cu Cheetah si a continuat printre pisicute, care de care mai mari. Leul e cea mai mare "pisicuta" si deci inseamna ca e si ultimul OS X. Probabil in 2 ani sau poate cine stie, chiar anul viitor, avem parte de OS 11 :). De altfel daca stam sa ne gandim, Steve Jobs a zis atunci cand a lansat OS X ca "va aranja scena pentru urmatorul deceniu". Iar asta se intampla in 2000.

2. iOS 5 - Nu stiu cum pot sa lanseze oamenii iOS 5 fara iPhone 5 dar in fine :)) sa zicem ca le-a scapat. Cea mai importanta schimbare din punctul meu de vedere e la notificari. Pana acum ma scotea din minti cand suna alarma si venea un sms care oprea alarma (si asa ajungeam sa ma trezesc 2 ore dupa ce era setata alarma sa sune). Acuma e mai elegant, e ca la Android de fapt (da, era mai bine la Android - nu va umflati in pene)/

3. iCloud - aici e misto. Pana acuma, oamenii aveau MobileMe. Adresa de mail era misto de genu nume@me.com . Aveai o aplicatie de mail care era foarte bine realizata, un album foto care era si nu era functional, un calendar inutil cu sync intre iPhone si calendar si avea o functie foarte importanta si anume iPhone Finder. Daca ti se fura, puteai da mesaje remote din contul de MobileMe, fara sa conteze ce SIM era introdus, puteai sa blochezi telefonul complet si mai important decat orice puteai sa-l localizezi, sa vezi unde e. :) Problema era ca el costa 79 de euro pe an. Ceea ce mi se pare mult, pentru un serviciu de mail mai smecher. Eh acuma se numeste iCloud si e exact asta. Face sync automat la tot intre toate device-urile pe care le desemnezi. Ba chiar si sa sharuiesti cu altcineva. Sa zicem cu sotia, puteti avea amandoi acces la acelasi calendar. Eu introduc ceva, se transmite automat pe telefonul ei, etc. . Si pozele se uploadeaza automat si sunt pastrate pentru 30 de zile.
Dar cel mai important e ca tot serviciul e gratuit. Asa da. O sa am cont @me.com clar :).

Niciun comentariu: